Alocare IPv4

Alocare IPv4

Inapoi la Lista Servicii

Dupa inregistrare, tu esti Utilizatorul resurselor si poti dispune dupa cum doresti de acestea, atat timp cat respecti reglementarile in vigoare.

Informatii utile legate de alocarea adreselor IP:

Adresele IP publice se impart in 2 categorii din puct de vedere al agregarii: dependente de provider - PA si independente de provider - PI.

Adresele IP PA sunt in general spatii mici (<256), alocate clientilor care au o singura legatura la internet si nu necesita rutare dinamica. Alocate insa in blocuri mai mari (>256), clientilor ce detin numar de provider (AS), se comporta ca si spatiile independente, agregarea facandu-se tot timpul pe numarul AS al clientului, si nu pe al providerului acestuia. Spatiile PA mici (<256), trebuiesc schimbate in cazul schimbarii providerului, nefiind posibila rutarea acestora de catre noul provider.

Adresele IP PI sunt spatii (>256), alocate clientilor ce detin minim 2 conexiuni internet cu provideri diferiti (fiecare provider detinand propriul numar AS) si care, la randul lor, trebuie sa obtina numar AS pentru a realiza rutare dinamica (BGP).

Formularul are o optiune ce va permite cererea de numar AS in acelasi timp cu cererea de IP-uri, pretul acestuia fiind de EURO + TVA.

Deasemenea formularul va permite sa returnati anumite spatii de care nu mai aveti nevoie. In functie de dimensiunea acestora si de faptul ca ele au fost alocate de noi sau nu, se pot acorda reduceri. Termenul de returnare al vechilor spatii este in general de doua saptamani.

Taxa de alocare este "one-time", fiind costul unui serviciu, nicidecum un cost/IP.

Oferta Alocare Adrese IPv4:
Dimensiune Alocare IPv4 Pret (EURO)
COST ALOCARE COST ANUAL
4096 Contactati

Oferta Alocare Adrese IPv6:
Dimensiune Alocare IPv6 Pret (EURO)
COST ALOCARE COST ANUAL


Nota: Preturile nu contin TVA si se calculeaza in LEI la cursul BNR din data facturarii.

Alocare IP